Gebitsprotheses

Overzicht meestvoorkomende (gebits)protheses | Kunstgebit EnschedeHier treft u een overzicht aan van de meest voorkomende gebitsprotheses.

IMMEDIAATPROTHESE

Een immediaatprothese is een tijdelijke gebitsprothese die direct nadat de laatste tanden zijn getrokken in uw mond wordt geplaatst. De immediaatprothese wordt later door de blijvende gebitsprothese vervangen.

FRAMEPROTHESE
Een frameprothese of partiële prothese is van metaal. Op het metaal wordt hars aangebracht in de kleur van het tandvlees. Daarna worden de kunsttanden en -kiezen daarop bevestigd. De frameprothese is een uitneembare gebitsprothese die de ruimte opvult van de ontbrekende tanden of kiezen in uw gebit. Het vastzetten van de frameprothese kan met klemmetjes of een slotje.

OVERKAPPINGSPROTHESE
Een overkappingsprothese of klikgebit is een gebitsprothese die over de wortels van uw tanden of kiezen wordt geplaatst. In tegenstelling tot een gewoon kunstgebit hoeven voor een overkappingsprothese dus niet uw tanden en kiezen getrokken te worden. Een overkappingsprothese is daardoor stabieler en comfortabeler. Bovendien slinken de kaken minder.

IMPLANTAAT GEDRAGEN PROTHESE
Een implantaat is een van titanium gemaakte kunstwortel die in het kaakbot geschroefd wordt op de plaats van de wortel van de afwezige tand of kies. Het vervangt de oorspronkelijke wortel(s) in de kaak. Een implantaat is zo een solide basis om nieuwe elementen stevig op te verankeren. Er kan bijvoorbeeld een kroon, brug of klikprothese op geplaatst worden.

Onze tandprotheticus bepaalt op basis van ruime kennis en ervaring aan de hand van uw situatie welke gebitsprothese het beste bij u past. U krijgt altijd een vrijblijvend en eerlijk advies.

Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op!